Projecten 2013

september 2013

Villa Kakelbont

Samen met Elout Hol en Bram de Goeij heeft  Jeannie de jeugdtheatervoorstelling Villa Kakelbont gemaakt. 

Een hilarische en soms ook gevoelige vertelling over een stoere meid met een eigen wil die zelf haar pad kiest. Met bizarre ontmoetingen en de warmte van een goed gezongen brutaal lied.

Lotti springt op een stormachtige zomeravond uit haar slaapkamerraam en laat haar ouders in hun sop gaarkoken. Eigenwijs en vastberaden speurt ze naar een huis waarin ze precies past, als een sleutel in het slot.  Daar heeft ze niemand nodig en is ze gelukkig.
Haar avontuurlijke reis voert langs drie zingende motten met een gevaarlijke en briljante circusact en een mysterieuze vrouw met rode vlechten in een oud hotel.

Lotti ontdekt dat ze soms niet ver hoeft te zoeken om thuis te zijn.

Idee & concept: Jeannie Charlene, Regie: Bram de Goeij, Coach poppenspel: Elout Hol, Tekst: Elsbeth Vernout, Spel: Jeannie Charlene en Rogier van Erkel, Vormgeving Poppen: Elout Hol, Decor: Susan Duenk, Compositie en muziek: Frank Irving

'Villa Kakelbont' tourde najaar 2013 door Nederland en België

 Vrienden van de Vijverberg heeft deze voorstelling mede mogelijk gemaakt. Ook voordekunst.nl bood een platform voor de crowdfundingsactie die Jeannie deed voor Villa Kakelbont. Bedankt!

maart 2013

Het Zwanenmeer - Theater Gnaffel met het Residentie Orkest

Jeannie speelde bij Theater Gnaffel in de voorstelling Het Zwanenmeer van Tjaikovski, een samenwerking tussen Theater Gnaffel en het Residentie Orkest

Regie: Frank Groothof en Elout Hol, Dirigent: Theo Wolters, Poppenspel: Jawi Bakker, Mark Haayema & Jeannie Charlene